Thursday, October 30, 2014

Brit Sviggum - Guest Designer for October
Kan du fortelle oss litt kort om deg selv?
Mitt navn er Brit Sviggum og jeg bor i Egersund, Rogaland. Jeg har alltid likt å lage ting. Har nok vært innom det meste av håndarbeid. Men det er scrappingen jeg har drevet med lengst. Stilen jeg har nå har jeg vel holdt på med de siste 5-6 åra. Og det var da jeg begynte med denne, hobbyen virkelig tok av. Jeg fant en måte å scrappe på som jeg virkelig likte, og scrapping ble enda kjekkere.
Stilen min er litt sånn eventyr-aktig. Jeg klipper alltid ut motivene mine, og på en måte plasserer dem inn i nye scener og omgivelser. Jeg har vært med på litt foskjellige design team, som: Skissedilla, Prima, C`est Magnifique, CSI, Tresors de Luxe, og Imaginarium Designs og Scrap365 som jeg fremdeles er en del av.  Jeg er også med og arrangerer et scrappetreff her i Egersund, sammen med en venninne.
Når startet du med scrapbooking og papirhobby?
Jeg startet vel for ca. 15 år siden, etter en ferie i USA, hvor jeg kom over litt scrappe utstyr, som mønsterpapir og puncher.
Hvor viktig er papirhobbyen for deg i dag?
Den er veldig viktig for meg. Jeg stortrives med denne hobbyen, og synes det er veldig avslappende og sitte og pusle med dette om kveldene. Og så blir en jo kjent med utrolig mange hyggelige folk i både inn- og utland, gjennom treff, kurs og på nettet.
Holder du på med andre kreative hobbyer enn papir?
Nei, ikke så mye nå lenger. Har både strikket en del tidligere, og sydd litt. Men nå er det scrappingen som tar hele tiden. Og jeg liiiiiker det.
Hva slags papirhobby liker du å drive med og hvilke teknikker liker du å bruke?
Jeg er nok hovedsaklig en scrapper av LOer, men driver også litt med Art Journaling og Project Life.
Jeg liker godt å bruke forskjellige mixed media produkter på LOene mine.
Hvilke type produkter bruker du for øyeblikket?
Jeg bruker mye gesso, mist, maling, 3D limputer og stensiler.  Og er storforbruker av osteklut. Ellers er det utklipp fra mønsterpapir og chipboards det går mye i.
Liker mange forskjellige produsenter av mønsterpapir, men kan jo nevne Prima, Webster`s Pages, BoBunny, October Afternoon, Graphic45, Glitz og mange flere.
Vi trenger alle inspirasjon innimellom, hvem eller hva er det som inspirerer deg?
Jeg finner inspirasjon bl.a gjennom barne tv, reklame, historier jeg hører, fra mønsterpapir og fra ungene mine. Det er utrolig mange flinke scrappere. Jeg har alltid kost meg når jeg har vært på besøk i bloggen til Iris Babao Uy. Og nå i det siste har jeg fått utrolig sans for Stephanie Schütze. Men jeg kunne nevnt i fleng. Det er så mye inspirasjon å finne der ute. Har fått mange gode venner innen scrappingen, og blir virkelig inspirert av å sitte sammen med dem å scrappe og snakke.
Hvordan er prosessen din fra en ide til ferdig papirkunst? 
Jeg elsker å sitte ned og tenke ut nye scener for motivene mine (som nok 99% er barna mine). Det kan være at jeg har et bilde som virkelig passer inn  i en spesiell scene, eller et mønsterpapir som jeg bare MÅ bruke, for det hadde passet så godt til det eller det. Har nok flere ganger måttet få barna mine til å posere litt for å få bilder som passer til det jeg vil lage. Og det synes de som regel bare er gøy.

Jeg kan begynne med en ide i hodet mitt om et bestemt tema f.eks. Så jobber jeg ut ifra dette. Finner bilder som kan passe(eller tar nye), leter etter mønsterpapir hvor jeg kan klippe ut ting som passer, eller rett og slett googler det. Kan finne mange motiver på nett som passer godt inn i stilen min. Så regner jeg ut hvor store jeg sånn ca. må ha bildene mine, før jeg lager dem til i Photoshop og printer ut. Og så er det å finne utklipp som passer i størrelse. Jeg lager til bakgrunnen, og plasserer så alt på uten og lime det fast. Blir nok flyttet litt rundt, og ting blir byttet ut før jeg er helt fornøyd og limer alt på. Jeg er nok ikke den som bruker mest tekst. Det blir som regel en liten setning eller to. Men en slags tittel har jeg alltid.

Vi vil gjerne takke Brit for intervjuet.

Monday, October 27, 2014

How to use a Brayer

Jag har  i många år haft en brayer liggandes i min verktygslåda. Jag hade aldrig använt den och den låg mest oh samlade damm, tills jag en dag var i USA och träffade Heidi Swapp och hon visade hur bra den var att använda när du använder Glimmer Mister av olika slag. Denna video spelade jag in för några år sedan och där ser ni hur jag använder just en brayer.

I have had a brayer in my drawer for many years without knowing how to use it. But when I met Heidi Swapp att CHA i USA a couple of years ago she showed me how to use it when I´m playing with Glimmer mists. This is a video I made a couple of years ago on how to use the brayer with Glimmer mist.


Brayern är bra att använda till att fästa olika bitar och saker när du arbetar med mixed media, samt att släta ut färg när du jobbar med mixed media projekt. Ibland vill du ha vissa lager tunnare och då är brayern ett fantastiskt hjälpmedel.

Men brayern har även använts flitigt bland kortmakarna av den "gamla skolan", de som verkligen vet hur man skapat härliga bakgrunder och jobbar med olika stämpeldynor.

I denna video och jag skapat ett kort med stämpeldyna och brayer och skapat en maskad bakgrund till mitt vinterlandskap.

You can use the brayer to stick down and adhere small objects to your projects when you are working with mixed media.But when it comes to the "old school" in card making they often used the brayer to create there own background.

In this video you can se how I´m using it to create a masked background to my vinter motive.

 Jag har gjort ett ganska enkelt höst/Alla helgonakort. Med brayer, distress stains, en mask och modellingpaste gjorde jag min bild. Först använde fixade jag masken och lät det torka ordentligt innan jag färgade in så mycket det gick med brayern och fick på så sätt "glorian" runt skelettet.

I've made a simple autumn/all saintsday card. With a brayer, distress stains, a mask and modelingpaste. First I fixed the mask and let it dry before I use the stains on my brayer to put as much colour as possible around the skeletton.


Ramen med huvudet är utskuren med min cameo.
 The frame with the head is cut out with my cameo.********************************************

Jag hoppas ni får en härlig pysslig vecka, tack för att ni tittade förbi!

Hoppas att detta inspirerar er att använda en bryer.

I hope this inspired you to get creative wih the bryer.

/Anna-Lena
DT StampARTic


Thursday, October 23, 2014

Udfordring # Efterår/ Høst/ fall

Hejsa alle

Først skal vi have fundet vinder og top 3 af september udfordringen.
Vinderen vi har trukket denne gang blev blev:

We have a winner and top 3 from our September challenge.
The lucky winner is:

Gunn


send en mail til

stampartic@gmail.com

Da vil vores sponsor sende dig præmien

top 3 blev denne gang

Top 3 September

Silje

Kristina
Lena s 
♥1000 tak for de skønne bidrag i alle har lavet ♥
Thank you so much for all of your lovely contributions to our challenge.


Så er det tid til en ny udfordring,♥
denne gang er udfordringen / our challenge this month are
Efterår / Høst / Fall
 

"Så længe du følger kriteriene på denne udfordring kan du levere følgende bidrag: kort, LO/, bretteprosjekt i papir, Art Journal, Mixed Media prosjekt, Tag/ATC eller lommescrapping.


 As long as you follow the challenge you can deliever following projects: card, layout, paperfolding, Art Journal, Mixed Media, Tag/ATC or Project Life."

Denne måneds sponsor er / this months sponsor

Sponsor


Her kommer lidt inspiration fra de andre dygtige piger.
Here's some inspiration for this months challenge,
 from our talented design team members.

Winnie


Anne Bente
***
 Lever dit bidrag via Mr Linky 
Husk at det skal være en direkte link til bidraget dit.
 Da blir det letterefor os at finde det.
Bidraget må  ikke være ældre end udfordringen!

Siste innlevering er den 22 November
♥Held og lykke alle♥
♥Vi glæder os til at se dit bidrag♥Please remember to follow these few simple rules: 

  • No backlinking only new creations.
  • Three (3) entry limit.
  • Must follow challenge theme to qualify for prize 
  • Direct link to your challenge entry ... not your entire blog.
  • We would really appreciate you turning OFF the word verification.
  • You have to use InLinkz
You have until 22. November.


Good luck to you all
Monday, October 20, 2014

New TEAMMEMBERS

Vi utvider teamet vårt, og har gleden av å presentere
3 nye DT-medlemmer for StampARTic...!

We are happy to announce 3 new members
of our team...!

Vi ønsker jentene velkommen, og gleder oss stort til å se hva de lager!
We want to welcome the girls, and are really looking forward to see what they will make!

Dette skriver de om seg selv...
This is what they are saying about them selfs...

Anne Bente

Her er jer, Anne Bente,kommer fra Danmark ,er bidt af en gal scrapper, jeg laver rigtig mange kort det har jeg gjort i rigtig mange år :) Jeg elsker at blive udfordret, og blev rigtig glad da jeg blev spurgt om jeg ville være med på teamet her. Min stil er vintage og shabby chic,  jeg bruger blonder på næsten alt.ud over kort har jeg i 2 år lavet projekt life hver uge. har 5 skønne børnebørn i alderen 6 til 16 år, gift med en skøn mand i 38 år .
Jeg har selv en udfordrings blog Card and scrap og er desuden DT medlem hos Its all about the vintage.****

Winnie

Hei Winnie her, kommer fra Bergen, er opprinnelig dansk........ 
Har holdt på med papirhobby siden 2003......... har vært innom mange hobbyer i løbet av mitt voksne liv......... men papirhobbyen har jeg holdt fast ved, jeg er vel det man kaller for en allround scrapper lager mye forskjelligt men mit favoritt tema er steampunk og favoritt produkt er Tim Holtz sine Distress Ink puter og mine Promarker. Da jeg ble spurt om å bli med i designteamet ble jeg glad og  litt skremt også men håper jeg kan leve opp til standarden her. her er ett par kort som viser  den stilen jeg er mest glad i å lage. ****

Gry

Hei! Jeg er fra Tistedal, Norge. Jeg er gift med en forståelsesfull mann, har 4 barn og 2 katter, og jeg har den beste hobbyen i verden, nemlig papirhobbyen!! Finnes ikke noe bedre enn å slappe av på hobbyrommet etter en lang dag! Stilen min er litt Shabby Chic, liker blomster, perler, glitter etc. Og jeg klarer meg ikke uten dies og puncher! Bruker mye papirer fra Maja Design, Pion og Bildmålarna, fargelegger for tiden med en blanding av Copics og Promarkers.
Veldig glad for å være en del av teamet her!!***

Vi gleder oss til samarbeid, og håper at leserne våre setter pris på nye stiler
og kreativ inspirasjon utover høsten!

We are looking forward to working with the new girls, and we hope that
our readers appriciate new styles and creative inspiration during this autumn!

Sunday, October 19, 2014

Recycling - slide frames

Själv älskar jag hösten men de flesta gör det inte. Om du är en av dem som inte gör det är detta en ypperlig tid för att skapa istället. :-)
Utmaningen denna månaden är att använda gamla diaramar. När använde du en sådan senast? Det var allt länge sedan? Varför inte göra något annat med den istället! 

----------------------------------
I personally love the autumn but I know that lots of people don't. What would be better
 than spending those rainy days crafting. :-)

The challenge this month is using old slide frames. When did you last use a slide frame as it was intended for? Long time ago? So why not do anything else with it instead!

Inger
Födelsedagskort
 Jag täckte mina tre diaramar med ett bakgrundspapper som jag gjort med resist.
Det var bara en liten bit kvar men jag hade sparat det eftersom jag gillade det.
Även de där små papperna kan komma till pass någon gång!

I covered my three slides with a resist background paper that I had in my stash. It was just a small piece left but I've kept it since I really liked it. And even those small pieces can come in handy!

När jag hade limmat fast ramarna fyllde jag hålen med glossy accent och lade i
några pärlor. Det blev ett kort som är enkelt men ändå inte!

When glued in place, I filled the hole with glossy accent and put 
some beads in it. A simple but still not a simple card! 

Bröllopsminialbum
 I de övriga alsterna har jag använt diaramar av papp. Dessa är dock i plast och stadigare.
These slide mounts are made from plastic and a bit sturdier.

 Ett minialbumgrattis till bröllopsparet! Hjärtat gjort med glitter och UTEE.
Congratulation to the wedding couple. :-) The heart is made with glitter and UTEE.

 De vackra vintagebilderna kommer från Crafty Individuals.
The beautiful images comes from Crafty Individuals.

Småbitar av allt möjligt. Diecuts, gem, bling.
 Bits and pieces. Die cuts, paper clip, rhinestones.

För ovanlighetens skull har jag använt ett mönsterpapper. Dock stämplat på och distressat.
Very unusual for me but I've used a patterend paper. Stamped and distressed.

 Diaramarna är täckta med gesso och målade i olika nyanser av Lumiere.
The slide mounts are covered with gesso and then painted with different colours of Lumiere.

 Inget alster utan infärgad bandage!
Of course I had to add some coloured bandage!

 Löven är gjorda i krympplast.
The leaves are made of shrink plastic.

 Och en massa band och fiber för att avsluta min kreation.
And lots of ribbons and fibers to finish off my creation.

 Kylskåpsmagnet
En kylskåpsmagnet. Diaramen är täckt med papper, skrev ut texten och satte ett
OH-papper för. Ugglan är gjord i lera i en silikonform och målad.

 I made a magnet for the refrigerator. Covered th slide with paper, inserted acetate paper 
and printed text. The owl is made of clay in a silicon mould and then painted.

Wednesday, October 15, 2014

Art journaling - Magazines and Newspapers

Magasin- og avisutklipp 
er temaet for denne Art Journal-artikkelen...
***
Magazines and Newspaper clippings is what this article is all about.
***
...det er det som er det flotte med Art Journal at man kan bruke det man har, 
og ved enkle teknikker lage flotte og ikke minst fargerike sider! Faren med det hele
er at man må spare på så mye, fordi det kan jo brukes i journalen min...
***
The beauty with Art Journals is that you can use what ever you have, and with simple techniques make great and colorful pages. 
The downside is, that you have to take care of almost everything, who knows, some day one need it for the journal :-)
***
Du kan velge mellom mange mediumer når du skal lime inn disse utklippene, 
og mest vanlig er det å bruke f.eks. Gel medium, Mogde Podge eller flytende lim. Her kommer et par bidrag fra DT og hva de har brukt.
***
There are different mediums to choose from, when you are cluing these in your journal. The most common is maybe Gel medium, Mogde Podge or liquid glue.
Here is a couple of pages from the DT and what they used.
***
Inger
 ***
Ett uppslag med enkel bakgrund. Grundat med gesso, limmat på cirklar och använt stenciler.
***
Made a simple background with gesso, clued some circles and used stencils to add more depth.
***

Gunn 
 Jeg har laget en liten collage med forskjellige bilder jeg har klipt ut fra forskjellige blader. 
***
I made a small collage with different images from magazines.
***
 ***
Jeg laget først en murvegg ved å bruke stensil og gesso. Deretter limte jeg på bildene og brukte Beacon 3-in-1 lim. Jeg tegnet og droodlet litt rundt og på bildene med sort penn og gel tusjer.
****
I used a stencil and gesso, making the brick wall first where I wanted it.
Then I clued down the images using Beacon 3-in-1 clue. I also added some droodling in and around the images.
***
På det store motivet med naturen som jeg laget som et "vindu" hadde jeg gel medium over for å gi et lite inntrykk av glass. Det vises ikke noe særlig på bilde her.
***
I covered this biggest image with gel medium to make it look like glass, since I wanted it to be a kind of "window". It doesn`t really show here.
***
 

***

Her er et nærbilde av murveggen. Hadde på forskjellig farger for å lage en liten effekt av gammel murvegg.
*** 
This is a close up of the brich wall, used different colors to make the impression of an old brick wall.
***
Håper du fikk litt inspirasjon til å bruke utklipp fra blad og aviser. Det må ikke være mye jobb for å lage flotte sider.
Det er bare å leke, ha det gøy og kos deg med Art Journalen din.
***
Hope this gave you some inspiration to try out images from different Magazines or Newspapers. It doesn`t have to be a lot work to make it great pages.
So have fun and and play in your Art Journal.
***

Monday, October 13, 2014

Wall Of Fame October 2014

Walk Of Fame October 

Vi har endret litt på WOF, tidligere så har vi fremhevet en blogg,
 men nå ønsker vi og utvide litt og vise litt flere hver mnd.

Når DT surfer rundt så finner vi utrolige mange fine blogger og prosjekt og det er gøy og vise frem litt forskjellige stiler og prosjekt.We have changes WOF slightly. We used to show one blog each month, but we are now showing several.

The design team do find a lot of really nice blogs and projects each month. It is great to be able to show some of the blogs here.Ta gjerne med dere banneren til bloggen deres.

You are welcome to take the banner with you to your blog.


Her kommer mnd blogger.

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Congratulations to all of you