Wednesday, December 2, 2009

Day 3 Happy Birthday StampARTic with Aija

It has been an amazing year with StampARTic, and it is my time to thank you all. I did not realize what it would be when Jorunn asked if I wanted to join to this magazine. I have had bunch of lovely crafting friends and have had the opportunity to get to know different kinds of crafting stores. Sometimes it has been very challenging to make things from materials, which are out of my own comfort zone, but that makes it also very interesting. It is a way I can find new ideas and maybe change my toughts also.
It is allways great to see what we can put up together, especially when we have exactly the same dt packages each of us. We have very warm and encouraging team here and I hope you can feel it from our work. I look forward to the new year and new inspirational challenges.

Ensimmäinen StampARTic vuosi on nyt takanapäin ja erittäin mielenkiintoinen vuosi se on ollutkin. On minun vuoroni kiittää teitä kaikkia lukijoitamme. En kyllä tiennyt mitä tuleman pitää kun suostuin Jorunin pyyntöön lähteä mukaan. Ei ole kyllä kaduttanut yhtään, olen saanut tutustua todella mukaviin askarteluihmisiin ja myös moniin uusiin askartelutarvike liikkeisiin. Haasteet eivat ole aina kovin helppoja varsinkaan silloin kun pitää käsitellä materiaaleja jotka eivät ole sellaisia mitä itse valitsisi. Se tekee tästä hommasta myös erittäin mielenkiintoisen. Monesti joutuu vähän venyttämään tuota ideaosastoa ja joskus jopa huomaa että omia käsityksiäkin voi muuttaa J. Minusta on hauska nähdä tiimimme erilaisia tulkintoja varsinkin silloin kun olemme saaneet täysin samanlaiset dt-pakkaukset.
DT-tiimimme on erittäin tiivis ja lämminhenkinen. Jaamme paljon ajatuksia niin askartelusta kuin muustakin elämästä. Porukkamme on kannustava ja aktiivinen. Innolla odotan tulevaa vuotta ja uusia haasteita.Sassa showed some truly packages yesterday and I continue with the same theme.


Sassa näytti eilen todella upeita pakkausideoita ja minä jatkan tänään samalla teemalla.

Christmas is coming and it is time for packages. It is the thing I like to do. I put some nice music and couple of candles. I take all the wrapping materials on the table and pack all the gifts at the same time. I thought to remind you of this very simple origami folded little boxes. These are very simple and fast to prepare. You can do these while watching tv. I like these because you can use 6 x 6 and 12 x 12 papers without too many measurements and cuttings.

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja on paketoinnin aika. Nykyäänhän saa paketointi palvelua kaupoistakin mutta jostain syystä pidän itse kovasti tästä hommasta. Laitan vähän mukavaa joulumusiikkia ja pari kynttilää tunnelmaa luomaan. Otan kaikki pakkaus tarvikkeet esiin ja paketoin kaikki lahjat samalla kertaa.
Haluaisin muistuttaa teitä tästä erittäin simppelistä origami taitellusta laatikosta. Tämä ideahan on todella vanha mutta erittäin käyttökelpoinen. Ei suurempia mittailuja eikä leikkauksia. 6x6 ja 12 x 12 paperit sopivat loistavasti suoraan tähän tarkoitukseen. Jos tarvitset paljon laatikoita, niin näitä on helppo tehdä sarjatyönä vaikka telkkaria katsellessa. Pienempi laatikko on aika pieni mutta tuohon isompaan mahtuu jo ihan kivasti monenlaisia lahjoja.First you mark the center and then fold each corner to the center.

Ensin merkitään keskikohta ja jokainen kulma taitetaan keskelle.

Then you fold the other half of the square to the center and then other. Open these foldings and do the same with other sides.

Sitten käännetään toinen sivu keskelle ja tämän jälkeen myös toinen sivu keskelle. Avaa taitokset, käännä paperi ja toista sama näille sivuille.


Now you open the foldings and it looks like this. Here you can see the cuts you need to make.

Nyt kun avaat taitokset näyttä paperi tältä. Tässä kuvassa näkyvät nuo muutamat aukileikkaukset jotka täytyy tehdä.


And now you can put the box “up”. You can add a little drop of glue or two-sided tape to keep box in shape. When you make the foldings straight and “heard” boxes stays on their shape very well.

Nyt voi laatikon laittaa kasaan.

I have added a heart sticker inside. You could also write a little note to the bottom or to the lid. Boxes will fit better together when you cut a little bit from the sides of the bottom box to have it a little smaller than the top.

Kun taitokset tekee tiukoiksi pysyy laatikko itsestäänkin hyvin kasassa mutta kiinnityskohdan voi varmistaa joko kaksipuolisella teipillä, liimalla tai vaikkapa tarralla. Hauska idea voisi olla myös pienen viestin/aforismin kirjoittaminen pienenelle lapulle jonka sitten liimaa pohjaan tai kanteen sisäpuolelle. Jotta laatikot istuvat nätisti sisäkkäin voi alemman laatikon sivuja leikata hieman pienemmiksi ennen taittelua.

There is endles ways to decorate these small boxes. If you use colourfull papers there is no need for extra decorations. Here is couple of excamples what I did. I used a big flower and adhered some buttons on the center. I made a gift tag with stamped image. Then I used a little star made from clay and added some lace and organza ribbon to go with it.

I wish you all a great “getting ready before” Christmas time!

Koristelumahdollisuuksiahan on sitten niin paljon kuin ideoita vaan riittää. Kun käyttää värikästä paperia ei koristeita välttämättä tarvita ollenkaan. Tässä on muutama esimerkki. Liimasin suuren kukan laatikon kanteen ja sen keskelle muutaman erilaisen napin. Siniseen laatikkoon tein leimakuvasta nimilapun. Vaaleanpunaiseen laitoin massasta tehdyn tähden ja sen seuraksi vähän pitsiä ja organza nauhaa.

Mukavan tunnelmallista joulunodotus aikaa kaikille!

8 comments:

SannaS said...

What a great tutorial! Fabulous creations! =)
Hugs, SannaS

Lynne K said...

What beautiful boxes! Thank you for the tutorial, so helpful.

Jane said...

These are gorgeous Aija, I love the one with the clay star on it is so beautiful! thanks for sharing, hugs, Jane xx

Plundis said...

Great tutorial!! Maybe I can make these nice boxes in the right way now... Thanks!!

Leenamummi said...

Ihania laatikoita!

lenislenis said...

Nice boxes!

Astrid said...

Thanks for the inspiration and the great tutorial Aija!! I`m gonna use this tutorial to make some small gift boxes:-))

Hugs,
Astrid

Cina99 said...

Hmmm, ser invecklat ut ;) men resultatet blir ju vackert!