Friday, September 5, 2014

TEMA ARTIKKEL - Hva er project life?

Vi hadde et samarbeid med Project Life i Norge-bloggen i mai, og vi ønsket å utvide dette samarbeidet litt videre! Nå har vi vært så heldige at disse fantastisk kreative damene hadde lyst til å forklare oss og våre lesere hva Project Life er! Så her kommer artikkelen, og vi retter mange takker til jentene på PL-teamet for de fantastisk flotte prosjektene og den fine informative artikkelen :-)

In May we had a co-operation with Project Life i Norge, and we wanted to keep this good relationship and do something more! The amazing creative girls on the PL-team has written a awesome article for us and our readers about what Project Life really is. Isn't that amazing? Thanks to the girls on the PL-team for the great projects and the fabulous article :-)

 ***

Hva er det? Selve navnet Project life er varemerket til Becky Higgins. Hun designer denne serien, og lager kort, albumer, lommer og utstyr til denne formen for scrapping. På "godt" norsk så blir vel det rette navnet på dette lommescrapping. Det er mange fabrikanter, og flere og flere kaster seg over denne trenden, så navnet Project life er litt missvisende, men dog ett godt innarbeid navn for lommescrappinga :D.
Du kan se noen av produsentene her :D

Lommescrapping tok verden med storm i vinter, og har på kort tid blitt det STORE :D

What is it? Project Life is the brand that Becky Higgins started, and she's the one behind these collections. But there is several other companies that has started develop things for this huge trend. If you want to see more of the other brands, please look here!


Det som kjennetegner lommescrappinga, er at man har plastlommer, feks en 12x12 albumside der siden er delt opp i flere lommer, slik at man kan legge bildene og journal kortene direkte oppi lommene. Kortene er enten ferdigkjøpte, eller man kan lage de selv. Kortene kommer i standardstr, og de mest vanlige str er 3x4 og 4x6. Man kan få punchere som lager kort i 4x6 str, og diessett som kutter ut 3x4og 4x6. Men man trenger ikke disse for å scrappe lommescrapping, for har man et skjærebrett så kutter man fint opp kortene selv også. Enkelte av fabrikanter har avrunda hjørner, mens andre har helt rette hjørner. Her igjen hvis man velger å lage selv så kan man godt finne fram hjørnepunchen sin for den lager perfekte hjørner :D

Vi hadde tidligere i år, hos Projectlifeinorge, en fantastisk gjestedesigner, Linn, og hun laget denne flotte videoen til oss.

Det er i hovedsak to måter å lommescrappinga på... Den ene er som en dagbok i bildeform, der man scrapper bilder for hver uke, eller måned. Da fremkaller man "høydepunktene" for den aktuelle uka/måneden.

Den andre måten er ett suppliement til den vanlige scrappingen, for der den vanlige LO-scrappingen ofte baserer seg på ett fint bilde av barna, vil du med lommescrapping kunne fortelle "hele" historien med flere bilder. Ofte er bildene "uscrappbare" slik som mye rot i bakgrunnen, hodet er kuttet, eller selve bildet er uklart. Men når bildene blir satt sammen i system sier det så utrolig mye om situasjonen, i motsetning til de fine bildene man tradisjonelt bruker på vanlige LO'er.

Her ser dere ett veldig dårlig bilde, helt ut av fokus:


Men når man setter bildene i serie, så passer det fint inn:


Her ser dere ett godt eksempel på en PL-side, Jorunn fikk vist fram hovedtrekkene fra sommerens ferie.


Men så har man en type lommer som er bygd opp med 4 6x6 lommer slik at man kan lage små miniloer, slik som Jorunn har gjort her:


Det er ingen regler i lommescrapping, og du gjør akkurat som du vil. Du kan lage kjappe sider eller du kan pynte og dekorere mye. Du kan fylle lommene med et bilde eller du kan bruke mange små, alt er opp til deg selv.

For å begynne trenger du i prinsippet kun lommer og et ring-album. Plastlommene får du kjøpt i småpakker, til ca 70 kr for pakker med 12 stk, eller en stor eske med 60 lommer til ca 300,-. Jeg vil anbefale å kjøpe en pakke med forskjellige lommer, slik at du kan prøve deg fram å se hvilke lommetyper du liker best...

Håper du ble inspirert til å prøve deg og :D For jeg regner med du har masse bilder liggende i en skuff eller på pc'en som fortjener å komme i album :D

Og prøver du deg, så håper vi at vi ser deg i utfordringene våre hos Projectlifeinorge :D

 Lykke til, og velkommen inn i vår lommescrappe-verden :-)

No comments: