Friday, May 21, 2010

Candles, part 2.
Husker dere min tutorial om stemplede lys? Hvis ikke kan dere ta en titt her. Denne gangen har jeg tatt lysene et skritt videre. I dag vil jeg vise hvordan du kan få dine egne private bilder over på lys. Mulighetene er uendelige her. Hva med lys med bilde av brudeparet? Eller en lys gave til besteforeldre med barnebarn på? Eller et lys med kjeledyret ditt?

*******

Do you remember my tutorial about stamped candles? If not, you can take a look here. This time I have taken the candles a step further. Today I want to show you how to get your own private pictures on candles. There are no limits here. What about a candle for the wedding couple? Or a candle gift for the grandparents with pictures of the grandchildren? Or maybe a candle with your pet on it?


Jeg har laget et lys til en konfirmant, og tatt utgangspunkt i konfirmasjonsinvitasjonen vi fikk fra henne. Denne skannet jeg, og redigerte bildet litt. Jeg bruker Photobucket til dette, men her kan du selvfølgelig bruke det fotoprogrammet du er fortrolig med. Bildet jeg ville bruke gikk i nydelige blåtoner, så jeg ville beholde det i farger. Men lysene blir også lekre om du gjør dem om til svart/hvitt eller sepia.

*******

I have made a candle for a girl confirmation. I have used the invitation I got, scanned it and edit the picture. For this I use Photobucket, but of course you can use any photo program you like. My picture had beautiful blue colours, so I wanted to keep it that way. But you can also make your pictures black/white, or sepia.

Jeg lager hvite skygger rundt bildet, så jeg ikke får noen skarpe kanter på lyset mitt. Når bildet er ferdig er det på tide å gjøre klar papiret. Akkurat som til mine stemplede lys, vil jeg ha motivet over på silkepapir, før jeg smelter det inn i lyset. Jeg teiper silkepapiret fast på et vanlig kopipapir før jeg putter det i skriveren, og skriver ut bildet.

*******

I make white shadows around the picture, so I won`t get any sharp edges on my candle. When I am done with the picture, I start to make my paper ready for printing. Just like my stamped candles, I want my picture on tissue paper before I smelt it into the candle. To do this I just use some tape to fasten the tissue paper to a regular printer paper. Now I can print the picture.

Her er resultatet.

*******


Here is the result.Så klipper jeg bildet forsiktig løs fra arket.
Nå er det bare å smelte bildet inn i lyset ved hjelp av varmepistol og bakepapir, på samme måte som de stemplede lysene.


*******


Now I carefully cut the picture/tissue paper from the printer paper.
My picture is now ready to be smelted into the candle by using a heat tool and baking paper, the same way as I did on my stamped candles.

Her har jeg stemplet to tekster på et silkepapir, og smeltet inn på baksiden av lyset.

*******


Here I have stamped two texts on tissue paper, and smelted them into the back of my candle.

Litt pynt, og lyset mitt er ferdig.

*******


Some decorations, and my candle is finished.


___________________________________

Jeg har laget et konfirmantlys til, og denne gangen har jeg valgt å gjøre om bildet til svart/hvitt.
Her har jeg også stemplet noen swirler rundt bildet.

*******

I have also made a candle for a boy confirmation, and this time I have made my picture black/white.
Around the picture I have stamped some swirls.


Her er baksiden av lyset, med stemplede tekster, og swirler.

*******


Here is the backside of the candle, with texts and some swirls.______________________________På et lys til min egen lille jente har jeg også latt bildet være svart/hvitt, men jeg har latt swirler og pynt gå i rosa.

*******

On a candle for my own little girl, I have also made the picture black/white, but I have made my swirls and decorations pink.


Jeg håper du likte tutorialen, og at du fikk lyst til å prøve dette selv.

*******

I hope you have enjoyed my tutorial, and that you want to give this a try.

16 comments:

Unknown said...

Ååååå så lekkert, Marianne!!!
Så elegante og lekre!!

klem,
jorunn

Marianne H said...

Noe så lekkert! Kjempeide som jeg nok blir prøven meg på, nydelige alle sammen :)

Wenche said...

Så flotte de ble, Marianne!
Jeg har allerede stemplet noen prøvelys og det gikk veldig greit. Har du noen erfaringer med hvilke kubbelys som egner seg best? Fra Nille, Ikea, Søstrene Grene osv?
Jeg har forsøkt de fra Søstrene Grene, men de har klistrelappen over en stor plass på lyset og det blir seigt og trekker til seg støv og skiit. Har kjøpt lys på Ikea, men ikke testet ennå.

Tusen takk for tipset i denne artiklen...prøver nok det også jeg.

Klem fra Wenche :)

Jane said...

WOW!!!! I didn't know you could print photos onto tissue like this!!! I've made candles with stamped images lots of times but this is a fabulous idea, much more personal! will definitely give this a try, thank you so much! hugs, Jane xxx

Kreativmonster said...

Very, very beuatiful candles. Thanks for the inspiration, the possibilities are unlimited!

Mim... said...

Sååååå flott! tack för undervisningen detta måste jag pröva.

Lenes stempelkrok said...

Utrolig lekre lys!!!
Utrolig tøft å kunne bruke egne bilder:):)

Klem fra Lene

Marianne said...

Hei Wenche.
Jeg vet det er forskjell på lys, og at noen ikke egner seg så godt til dette. Jeg kjøper lysene mine på Nille, de er kjempebra. Jeg vet også at folk hamstrer lys på Ikea. Prix har også lys som fungerer godt. Vet at noen sliter med lys fra Europris, men de har jo flere typer, og jeg har ikke testet dem ut selv.
Lykke til:)
Marianne.

eba said...

Utrolig stilig, og så ser det ikke så allverden vanskelig ut heller! Takk for en flott tutorial!!!

Marimer said...

Muchísimas felicidades por este tutorial, como tu dices abre un abanico de posibilidades.
Gracias por compartir tu creatividad.
Besitos.

Katrine said...

Dette var lekkert! Fikk mange gode tips her og ikke minst ideer!! Takk skal du ha for at du har laget denne flotte beskrivelsen!! :-)

Janne-Lise said...

Tusen takk for dette tipset - dette må prøves :) Jeg håper det er greit at jeg legger meg som følger av denne bloggen :)

May Britt said...

Disse var flotte, dette må jeg prøve:) tusen takk for en grei beskrivelse

Jane said...

Hei! Jeg har en julekalender gående på min blogg og i dag har jeg skrevet om selvlagde adventslys. Jeg har tatt meg den friheten av å sitere din oppskrift og linket til din side. Håper dette er greit :)

Ha en flott 1. søndag i advent!

Jane

Anonymous said...

Utrolig fine, hvordan brenner de? Blir motivetigjen, eller brenner d jevnt?

Venche said...

Så flott. Det skal jeg lage med ungene i barnehagen :)